Какво е лакесис? За какво се използва?

Лакесис е масло, добивано чрез СО2 екстракция на кристализирали капки от дървото Pistacia lentiscus (мастикс), което расте на гръцкия остров Хиос. При контакта с въздуха секретираният от дървото смолист сок се втвърдява и се образуват „кристални сълзи“ – кристаловидни капки.

Само на седем километра от турския бряг в източния басейн на Егейско море следите от цивилизация на остров Хиос имат 5000-годишна история. През нея той е представлявал попътна спирка за търговията между Средиземно и Черно море, имал е развита флота и икономика.

на острова виреят над един милион мастикови дървета, при все че науката не може да даде задоволително обяснение защо те се срещат само там. Там, където науката се оказва безсилна, празнотата бива запълнена от народната традиция. Една от легендите свързва смолистите „сълзи“, капещи от дърветата, със сълзите, пролени от Свети Изидор, мъченик в ръцете на римляните през 250 г. н. е. Интересно е, че параклисът, построен на предполагаемото място на неговата смърт, се намира точно на надморската височина, от която започва култивирането на мастиковите дървета.

 Ползите от Лакесис/ масло от смола/в козметиката са безброй:
– Колагеновите нишки в дермата стават по-плътни и се разпределят равномерно
– Кожата се подмладява с 10 години
– Лицевите контури се повдигат
– Порите се стягат, тенът се уеднаквява
– Тънките нокти се удебеляват и заздравяват

Лакесис възобновява процесите на клетъчна детоксикация и клетъчните поправки, усилва действието на детоксикиращите клетъчни протеини като премахва появяващите се с възрастта вредни фактори. Рестартира клетъчната активност и увеличава синтеза на колаген и еластин. Възстановява обема на лицето, уплътнява дермата и кожата става по-компактна, сочна и пухкава.

Така наречените «протеини на младостта» отговарят за хармоничното функциониране на фибробластите – специализирани кожни клетки, разположени в дермата, които произвеждат междуклетъчните компоненти, еластина и колагена. Протеините на младостта са FOXO и KLOTHO.

Проведените клинични изпитвания доказват удебеляването на дермата и повдигането на лицевите контури. Измерено е до 23% увеличаване на плътността и еластичността на кожата за 28 дни употреба на продукт с 0,2% Лакесис.

Елексира Миракъл съдържа лакесис и ще ви помогне в борбата със стареенето.

 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *